This is a free Purot.net wiki
  • View:

Rokuan kansallispuisto

Rokuan kansallispuisto

Rokuan kansallispuisto

 

Rokua sijaitsee Oulun ja Kajaanin välissä Oulu-koillismaassa. Kulkuyhteydet autolla ovat Autolla:

Rokuanvaaran pohjoisosiin käännytään tieltä nro 22 (Oulu - Kajaani) Ahmaksen kylän kautta kulkevalle tielle nro 8293, josta on alueelle opasteet. Kansallispuiston etelärajalle pääsee ajamalla tietä nro 8794 Neittävälle, josta on puistoon opasteet. Puistoon ei ole julkisia kulkuyhteyksiä. On suositeltavaa menemään paikalle autolla tai yksityisellä bussilla.

 

Rokuan kansallispuisto suojelee alueen ainutlaatuista kasvillisuutta ja maastonmuotoja. Alueelta löytyy kirkasvetisiä supia ja jäkäläisiä harjukumpuja, jotka syntyivät hiekkaan hautautuneiden, hiljalleen sulavien jäälohkareiden painettua maan kuopalle. Geoparkin korkeimmalla kohdalla kansallispuiston sydämessä sijaitsevasta Pookivaaran tornista näet jopa Kainuun merelle asti.

 

Rokuan aktiviteetit ovat monipuoliset. Puistossa voit mm. Hiihtää, moottorikelkkailla, pyöräillä, patikoida, harrastaa geokätköntää, melontaa ja retkeillä. Myös lähellä oleva Rokua Helth & spa Hotel tarjoaa erilaisia ohjelmia kansallispuiston alueella.

 

Rokuan kansallispuiston kävijämäärä on vuosittain noin 20 000 ihmistä. Tämä tarkoittaa, että puisto on loistava paikka sellaiselle henkilölle, joka kaipaa hiljaisuutta ja rauhaa. Rokuan kansallispuisto perustettiin vuonna 1956, eli puisto on 60 vuotta vanha. Puisto ei ole kovinkaan iso pinta-alaltaan verrattuna muihin sillä on kokoa 9km2

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username