This is a free Purot.net wiki
  • View:

Salamajärven kansallispuisto

Salamajärven kansallispuisto 

 

Salamajärven kansallispuisto on perustettu vuonna 1982 ja se sijaitsee Perhon, Kivijärven ja Kinnulan kuntien alueella kahdessa maakunnassa, Keski-Suomessa ja Keski-Pohjanmaalla. Alueella käy matkailijoita vuosittain noin 14 000. Kulkeminen alueelle on mahdollista autolla.

Kansallispuiston ympäristössä yhdistyvät metsämaisemat sekä vesistöt. Pääosassa ovat suoluonto ja pienet metsäjärvet. Kansallispuisto tunnetaan erityisesti metsäpeuroista ja niitä voi havaita muun muassa Peuran polulla, joka on 115 km:n pituinen retkeilyreitistö. Metsäpeurojen lisäksi alueelta löytää monia lintulajeja. 

Kolme tärkeintä aktiviteettia ovat vaellus, kalastus sekä luontotupaan tutustuminen. Luontotupa tarjoaa kesäisin muun muassa opastuksia, retkeilyneuvontaa, välinevuokrausta sekä majoituspalveluja.  

Kansallispuiston laajuus on noin 162 neliökilometriä ja sen sisällä on 70 km merkittyjä rengasreittejä, jotka liittyvät Peuran polkuun.  

Käyntikohteena alue sopii kaikenikäisille, niin suurille kuin pienillekin ryhmille sekä lapsiperheille. Erityisesti kesäaikaan Salamajärven kansallispuisto on oiva elämyskohde lapsiperheille, sillä toimintaa löytyy moneen makuun. 

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username