This is a free Purot.net wiki
  • View:

Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto

Puh.: 020 5645916

    Perustettu 2003

    Pinta-ala 15 km²

Repoveden kansallispuisto on Kaakkois-Suomessa Kouvolan ja Mäntyharjun kuntien alueella sijaitseva kansallispuisto. [1]

kallioiden, järvien, lampien, purojen ja pienien korpi- ja rämesoiden pirstomaa luontoa. Repoveden puusto vaihtelee mäntyvanhuksista aina taimikoihin saakka. luonto koostuu graniitista, rapakivistä, erikoisista kallioista, kosteista metsistä, sekä erilaisista eläinlajeista. Asiakas pääsee näkemään jääkauden muovaamaa jälkeä kauniissa Suomen luonnossa. polut ovat paikoin kivisiä ja juurakkoisia. Kalliot, varsinkin reunakalliot, ja juurakot voivat olla liukkaita. Myös irtokivet poluilla voivat olla petollisia. Vaativa maasto vie kilometriä kohden tavallista enemmän aikaa.

palvelut repoveden kansallisuistossa:

Asiakaspalvelu ja opastus, Ruokailu, ruoanlaitto ja eväiden hankinta, Kaupat, Tulentekopaikat ja kodat, Varauskodat, Juomavesi, Jätehuolto, Käymälät, Yöpyminen, Telttailu, Laavut, Varauskodat, Vuokrakämppä, Yöpyminen lähiseudulla, Varusteiden vuokraus, Liikuntaesteisten palvelut, Invakäymälä, Veneilijöiden palvelut, sekä Muut palvelut lähiseudulla.

 

Suosittelen repoveden kansallispuistoa henkilöille, jotka pitävät kohtalaisen vaativasta maastosta, jossa voi kulkea monimuotoisesti. Esimerkiksi: melomalla. Jos olet kiinnostunut historiasta  esim: kalliomaalauksista, niin repovesi on juuri oikeavalinta sinulle. Suositellaan kokeneille retkeilijöille. ”Monet polut ovat paikoin fyysisesti kohtalaisen vaativia korkeuserojen vuoksi. Vaikeakulkuisilla paikoilla on portaita ja pitkospuita. Melko vaativa maasto vie kilometriä kohden tavallista enemmän aikaa.” [2]

[1] https://fi.wikipedia.org/wiki/Repoveden_kansallispuisto

[2] http://www.luontoon.fi/repovesi

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username